Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi

Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi

Jemná hlivová omáčka, ktorú si zamilujete.

recept,fotorecept,hliva ustricová,cibuľa,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),smotana kyslá (14-18% tuku),Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Jemná plnená fašírka recept-
cibuľa150gramov
hliva ustricová700gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká40gramov
olej repkový30mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
voda500mililitrov
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

hliva ustricová 700 gramov

Hlivu umyjeme, nakrájame...

2. 

...a nadrobno nasekáme pomocou kuchynského robota.

3. 

cibuľa 150 gramov  olej repkový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kúsky...

5. 

voda 500 mililitrov

...a pridáme k cibuli. Ľahko opečieme a zalejeme vodou.

6. 

korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Pridáme hlivu, rascu...

7. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

a papriku. Premiešame a pod pokrievkou varíme do zmäknutia zemiakov (asi 25 minút).

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka hladká 40 gramov

Smotany zmiešame s múkou a zátrepkou zalejeme omáčku, prevaríme a môžeme podávať.

9. Návrh na servírovanie

Jemná plnená fašírka recept

Omáčku môžeme podávať s mäsovými fašírkami, alebo len jednoducho s klobásou a volským okom.

Dobrú chuť!