Karlovarské toastové knedličky

Karlovarské toastové knedličky

Chutná prílohová knedľa z toastového chleba.

recept,fotorecept,chlieb toastový,Knedle,Parný hrniec,Česká kuchyňa

Knedle

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

chlieb toastový600gramov
maslo80gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
muškátový oriešok mletý-
petržlenová vňať40gramov
soľ½čajovej lyžičky
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy

 

Recept

1. 

chlieb toastový 600 gramov  maslo 80 gramov

Toastový chlieb pokrájame na kocky a opečieme na masle.

2. 

Vložíme do hlbšej misky.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý  vaječný žĺtok 3 kusy

V mlieku rozmiešame soľ, štipku muškátového orieška a žĺtka.

4. 

petržlenová vňať 40 gramov

Zalejeme chlieb, premiešame a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.

5. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

6. 

maslo

Zmes rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vytvarujeme do valčeka a zabalíme do potravinárskej fólie potretej maslom.

7. 

Knedličky 20 minút uvaríme v pare. Vhodné je použiť parný hrniec. Podávame teplé, pokrájané na kolieska.

Dobrú chuť!