Plnené kapustné listy

Plnené kapustné listy

Vynikajúce plnené kapustné listy (holúbky) si zaručene obľúbite a ich trochu prácnejšiu prípravu všetci konzumenti iste ocenia. Podávame s čerstvým chlebom.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,kapusta hlávková biela,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso400gramov
cibuľa125gramov
cukor kryštálový30gramov
cukor kryštálový-
kapusta hlávková biela2.5kilogramu
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká25gramov
ocot2polievkové lyžice
olej slnečnicový20mililitrov
paradajkový pretlak500gramov
ryža125gramov
soľ2.5čajovej lyžičky
soľ-
voda-
voda350mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 125 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

ryža 125 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a osmažíme.

3. 

voda

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže, Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

4. 

bravčové mleté mäso 400 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Vychladenú ryžu dobre zmiešame s mäsom, korením a soľou.

5. 

kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu

Na plnenú kapustu je vhodná veľká hlávka kapusty. Uvedené množstvo kapusty v skutočnosti nespotrebujeme. Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 6 vrchných listov.

6. 

Listy 5 minút obvaríme vo vriacej vode.

7. 

Listy vyberieme z vody a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista.

8. 

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

9. 

Z hlávky kapusty nakrájame kapustu v celkovej hmotnosti asi 1 kg.

10. 

Na dno hrnca vložíme polovicu nakrájanej kapusty.

11. 

Na kapustu poukladáme závitky. Na vrch rozložíme druhú polovicu nakrájanej kapusty.

12. 

paradajkový pretlak 500 gramov  voda 300 mililitrov  cukor kryštálový 30 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky

Paradajkový pretlak zmiešame s vodou, cukrom, soľou a rascou.

13. 

Nálevom zalejeme kapustu. Začneme pomaly variť a od zovretia varíme asi hodinu pod pokrievkou. Nemiešame.

14. 

Uvarené závitky vyberieme.

15. 

voda 50 mililitrov  múka hladká 25 gramov  ocot 2 polievkové lyžice  soľ  cukor kryštálový

Kapustu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Dochutíme octom, podľa potreby aj soľou, prípadne cukrom.

16. 

Závitky vložíme späť do hrnca a môžeme podávať.

Dobrú chuť!