Bravčové v mrkvovej krémovej omáčke

Bravčové v mrkvovej krémovej omáčke

Chutný obed nielen pre deti. Podávame s cestovinou.

recept,fotorecept,bravčové stehno,mrkva,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Jedlá pre deti

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno600gramov
cibuľa150gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
mrkva200gramov
múka hladká20gramov
olej slnečnicový30mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové stehno 600 gramov  mrkva 200 gramov

Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na slížiky. Mrkvu očistíme a umyjeme.

3. 

voda 200 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Mäso a mrkvu pridáme k cibuli a chvíľu restujeme. Prilejeme vodu, pridáme soľ (pre deti solíme menej, alebo vôbec) a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.

4. 

múka hladká 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Múku rozmiešame v mlieku.

5. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov

Mrkvu vyberieme z hrnca, prilejeme zátrepku a prevaríme. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame smotanu.

6. 

Mrkvu zmixujeme....

7. 

...a primiešame k mäsu.

Dobrú chuť!