Marcipánové pavúky

Marcipánové pavúky

Na školskú Halloween strašidelnú párty :)

recept,fotorecept,marcipán,čokoláda,Suché pečivo,Halloween,

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
cukor vanilkový2čajové lyžičky
kakao - prášok1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva1.5čajovej lyžičky
marcipán200gramov
maslo80gramov
múka hladká200gramov
poťahová hmota cukrárenská biela-
vajce slepačie1kus
čokoláda-

 

Recept

1. Krehké korpusy

maslo 80 gramov  cukor práškový 80 gramov  cukor vanilkový 2 čajové lyžičky

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

2. 

vajce slepačie 1 kus

Vmiešame vajíčko...

3. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky

...a múku s kypriacim práškom.

4. 

Vypracujeme cesto a uložíme na pol hodinu do chladničky.

5. Marcipánové telá pavúkov

marcipán 200 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Marcipán s kakaom spolu zmiesime.

6. 

Vytvoríme z neho valček dlhý asi 25 cm. Valček pokrájame na 1 cm kúsky. Z kúskov vytvoríme guľôčky a uložíme do chladničky.

7. Pečenie korpusov

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu a z každej polovice vytvoríme valček s priemerom 2,5 cm. Valčeky pokrájame na 2,5 cm široké kúsky. Z kúskov vytvoríme guľôčky.

8. 

Z guľôčok vytvárame v dlani kolieska a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Koncom valčeka urobíme v strede koliesok priehlbinu.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 12-15 minút.

10. Tvorenie pavúkov

čokoláda

Rozpustenou čokoládou nakreslíme na vychladené korpusy nôžky.

11. 

Do priehlbiny vložíme mierne sploštenú marcipánovú guľôčku.

12. 

poťahová hmota cukrárenská biela

Z fondánu vytvoríme v dlani malinké guľôčky...

13. 

...a tie aplikujeme ako oči na telá pavúčikov, pričom ich jemne sploštíme.

14. 

Pomocou štetca namočeného v čokoláde oči dotvoríme.

Dobrú chuť!