Tvarohová torta

Tvarohová torta

Jemná krémová tvarohová torta s príležitostnou výzdobou z farebných čokoládových cukríkov.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový180gramov
cukríky čokoládové farebné-
džem ríbezľový120gramov
kakao - prášok25gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
maslo-
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka polohrubá80gramov
múka polohrubá-
puding vanilkový - prášok74gramov
tvaroh hrudkovitý500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov  vaječný bielok 4 kusy  maslo  múka polohrubá

Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.

2. 

kakao - prášok 25 gramov  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Pridáme kakao a vodu. Po dôkladnom rozmiešaní prisypeme múku s kypriacim práškom.

3. 

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov

4. 

Cesto vylejeme do pripravenej formy a v rozohriatej rúre na 200°C 10 minút pečieme.

5. Tvarohový krém

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.

6. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom,...

7. 

tvaroh hrudkovitý 500 gramov

...zašľaháme do neho tvaroh...

8. 

...a vychladený puding.

9. Poskladanie torty

džem ríbezľový 120 gramov

Korpus potrieme ríbezľovým džemom.

10. 

Na džem rozložíme krém a uhladíme.

11. 

Dáme stuhnúť na 24 hodín do chladničky.

12. Zdobenie

cukríky čokoládové farebné

Tortu cukríkmi zdobíme až tesne pred podávaním, nakoľko sa farebná poleva na cukríkoch môže začať po dlhšej dobe topiť. Z papiera vytvoríme šablónu, a okolo nej začneme ľubovoľne ukladať cukríky.

13. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!