Stracciatella tvarohovo ryžové rezy

Stracciatella tvarohovo ryžové rezy

Nepečený krémový dezert.

recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,mlieko plnotučné 3,5%,ryža guľatozrnná,tvaroh jemný 20% tuku,čokoláda,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový125gramov
cukor práškový75gramov
cukrárenské zdobenie - čokoládové100gramov
cukrárenské zdobenie - čokoládové-
maslo125gramov
mlieko plnotučné 3,5%800mililitrov
puding vanilkový - prášok40gramov
ryža guľatozrnná260gramov
tvaroh jemný 20% tuku500gramov
voda500mililitrov
čokoláda100gramov

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov  ryža guľatozrnná 260 gramov

Mlieko zmiešame s vodou, cukrom a pridáme premytú ryžu. Uvaríme hustú kašu.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 25 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.

3. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 75 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

4. 

tvaroh jemný 20% tuku 500 gramov

Primiešame tvaroh...

5. 

...a vychladený puding.

6. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové 100 gramov

Do dobre vymiešaného krému prisypeme čokoládové cukrárenské zdobenie.

7. 

Formu (35x15cm) vystelieme alobalom a na dno rozotrieme tvarohový krém.

8. 

čokoláda 100 gramov

Do chladnúcej ryže zamiešame čokoládu.

9. 

Čokoládovú ryžu necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli v studenej vode. Vodu viac krát vymeníme, aby nám ryža rýchlejšie chladla.

10. 

Ryžu navrstvíme na tvarohovú plnku. Prikryjeme alobalom a necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

11. 

Pre podávaním dezert vyklopíme a odstránime alobal.

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Posypeme čokoládovým cukrárenským zdobením.

13. 

Pokrájame na tortové - trojuholníkové rezy. Počet porcií si volíme veľkosťou trojuholníkov.

14. 

Jednotlivé porcie podoberieme širokou lopatkou a servírujeme.

Dobrú chuť!