Pampúšiky s jahodovým krémom

Pampúšiky s jahodovým krémom

Recept na sladké pampúšiky z lístkového cesta plnené krémom z tvarohu, mascarpone a jahôd.

recept,fotorecept,cesto lístkové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
citrónová kôra1čajová lyžička
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor práškový1čajová lyžička
jahody150gramov
mascarpone250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250gramov
stužovač šľahačky1kus

 

Recept

1. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm. Povykrajujeme krúžky priemeru 10 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

2. 

Pečieme 10 - 15 min. pri teplote 170°C.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 gramov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

4. 

mascarpone 250 gramov  stužovač šľahačky 1 kus  citrónová kôra 1 čajová lyžička  jahody 150 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Pridáme mascaprone, cukor, stužovač, citrónovú kôru a rozkrájané jahody.

5. 

Premiešavame až jahody jemne zafarbia krém do ružova.

6. 

cukor práškový 1 čajová lyžička

Vychladnuté pampúšiky poprekrajujeme stredom a naplníme krémom. Servírujeme posypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!