Tvarohový pohár s jahodami

Tvarohový pohár s jahodami

Jahody ochutené škoricou a korením na perinke zo smotany a tvarohu.

recept,fotorecept,jahody,jahody,smotana na šľahanie (30-33% tuku),tvaroh mäkký,Dezerty v pohári,Bezlepkové

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1polievková lyžica
cukor vanilkový1polievková lyžica
jahody250gramov
jahody2kusy
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo20gramov
pistácie25gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
tvaroh mäkký250gramov
škorica mletá¼čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

jahody 250 gramov

Jahody pokrájame na menšie kúsky.

2. 

maslo 20 gramov  pistácie 20 gramov

Na menšej panvici roztopíme maslo a krátko opekáme nahrubo rozkrájané pistácie.

3. 

Pridáme jahody a premiešame.

4. 

škorica mletá ¼ čajovej lyžičky

Posypeme rovnomerne škoricou a premiešame.

5. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Pridáme korenie a miešame kým uvoľnená šťava z jahôd mierne zhustne. Približne 5 minút.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

7. 

cukor vanilkový 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  tvaroh mäkký 250 gramov

Pridáme cukor a tvaroh. Miešame až sa cukor úplne rozpustí a vznikne hladký jemný krém.

8. 

Na dno pohárov, alebo misiek, rozdelíme krém.

9. 

pistácie 5 gramov  jahody 2 kusy

Na vrstvu krému dáme dobre vychladnutú jahodovú zmes. Ozdobíme trochou krému, drvenými pistáciami a jahodou.

Dobrú chuť!