Tvarohmisu

Tvarohmisu

Famózny dezert s tvarohom a smotanou vsiaknutý do kávových piškót.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),tvaroh mäkký,piškóty dlhé,piškóty dlhé,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový5polievkových lyžíc
kakao - prášok1polievková lyžica
káva čierna200mililitrov
piškóty dlhé300gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
tvaroh mäkký500gramov
whisky20mililitrov

 

Recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

2. 

tvaroh mäkký 500 gramov  cukor práškový 5 polievkových lyžíc

Ku šľahačke primiešame tvaroh a cukor.

3. 

piškóty dlhé 150 gramov

Trochu krému rozotrieme na dno tortovej formy. Na krém naukladáme piškóty.

4. 

káva čierna 200 mililitrov  whisky 20 mililitrov

Uvaríme si silnú kávu s trochou alkoholu. Po jej vychladnutí polievame prvú vrstvu pomocou polievkovej lyžice. Polovicu kávy si odložíme na druhú vrstvu piškót.

5. 

Na piškóty rozotrieme polovicu zvyšného krému.

6. 

piškóty dlhé 150 gramov

Na krém naukladáme druhú vrstvu piškót.

7. 

Druhú vrstvu piškót polejeme zvyškom kávy.

8. 

Na druhú vrstvu piškót rozotrieme zvyšok krému.

9. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

Zákusok poprášime tenkou vrstvou kakaa cez jemné sitko.

Dobrú chuť!