Raw kokosovo-orechové tortičky

Raw kokosovo-orechové tortičky

Zdravý dezert plnený banánmi.

recept,fotorecept,orechy vlašské,kokos strúhaný,banány,Zdravé koláčiky,Surová strava - raw food,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zdravé koláčiky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány200gramov
kakao - prášok50gramov
kokos strúhaný140gramov
med80gramov
olej kokosový70gramov
orechy vlašské85gramov
voda25mililitrov

 

Recept

1. 

orechy vlašské 85 gramov

Orechy nasypeme do kuchynského sekáčiku a nahrubo nasekáme.

2. 

Časť z nasekaných orechov - 25 g odoberieme a ostatné pomelieme v sekáčiku najemno.

3. 

kokos strúhaný 140 gramov

K orechom pridáme kokos a čo najlepšie v sekáčiku zmixujeme.

4. 

med 40 gramov  olej kokosový 30 gramov  voda 25 mililitrov

Orechovo-kokosovú pastu preložíme do hlbšej misky, pridáme med, olej a vodu.

5. 

Dôkladne premixujeme ponorným mixérom.

6. 

kakao - prášok 50 gramov  olej kokosový 40 gramov  med 40 gramov

Kakao, med a olej rozmiešame na polevu. Papierové košíčky vložíme do plechu na mafiny a do každého košíčka vložíme lyžičkou (asi 3/4 kávovej lyžičky) kakaovú polevu. Ak je hustejšia roztlačíme ju pomocou lyžičky namočenej vo vode. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

7. 

Orechovo-kokosovú pastu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rovnomerne rozdelíme do košíčkov.

8. 

banány 200 gramov

Na pastu poukladáme na kolieska nakrájané banány.

9. 

Prikryjeme druhou polovicou pasty a lyžičkou popritláčame a zarovnáme.

10. 

Ozdobíme zvyšnou polevou a posypeme pripravenými (odobratými), nahrubo nasekanými, orechmi.

11. 

Po stuhnutí v chlade (2-3 hodiny) vyberieme košíčky z plechu a odstránime papier. Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!