Karbonátky

Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cesnak2strúčiky
korenie majorán sušený½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%-
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
pečivo biele2kusy
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ zeleninová¼čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  soľ zeleninová ¼ čajovej lyžičky  korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky  cesnak 2 strúčiky  vajce slepačie 1 kus  pečivo biele 2 kusy  mlieko polotučné 1,5%

Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, mletou červenou paprikou, zeleninovou soľou, majoránkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a v mlieku rozmočeným (a vyžmýkaným) pečivom.

2. 

strúhanka

Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

3. 

Guľky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, aby sa dobre prepiekli z oboch strán asi 5 minút.

4. 

Opražené karbonátky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od oleja.

Dobrú chuť!