Trdelníčky

Trdelníčky

Chutné minitrdelníčky inšpirované obľúbenými tradičnými skalickými trdelníkmi.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový0
cukor práškový20gramov
cukor škoricový-
kakao - prášok-
kypriaci prášok do pečiva10gramov
maslo180gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká750gramov
múka hladká-
orechy vlašské-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
vaječný bielok1kus
vaječný žĺtok3kusy

 

Recept

1. 

múka hladká 750 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  maslo 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  cukor práškový 20 gramov

Do misy nasypeme múku, pridáme vaječné žĺtky, zmäknuté maslo, kypriaci prášok, mlieko, smotanu na šľahanie a cukor.

2. 

Dobre vymiesime cesto a necháme chvíľu odležať.

3. 

múka hladká  maslo

Časť cesta (asi 1/3) rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mmm a pokrájame na prúžky 40 cm dlhé a 3 cm široké. Kovové trubičky natrieme maslom...

4. 

... a prekladaním namotáme cesto.

5. 

vaječný bielok 1 kus

Trdelníčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vaječným bielkom.

6. Škoricové trdelníčky

cukor škoricový

Natreté trdelníčky vyvaľkáme zo strany potretej bielkom v škoricovom cukre a poukladáme ich späť na plech.

7. 

Trdelníčky pečieme pri teplote 180°C 20 minút.

8. 

Po úplnom vychadnutí ich stiahneme z trubiek a spracujeme ďalšiu časť cesta.

9. Orechové trdelníčky

orechy vlašské  cukor kryštálový

Postup s rozvaľkaním a namotávaním opakujeme s ďalšou časťou cesta. Trdelníčky zo strany natretej bielkom máčame v sekaných orechoch zmiešaných s cukrom. Upečieme takisto ako trdelníčky škoricové.

10. Kakaové trdelníčky

cukor kryštálový  kakao - prášok

Po upečení opäť počkáme na úplne vychladnutie a trdelníčky stiahneme z trubiek. Spracujeme a upečieme poslednú časť cesta. Trdelníčky môžeme obaliť v cukre zmiešanom s kakaom.

Dobrú chuť!