Karamelové guľôčky s marcipánom

Karamelové guľôčky s marcipánom

Obľúbené guľôčky z ryžových burizónov s jemnou chuťou marcipánu a čokolády.

recept,fotorecept,marcipán,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

burizóny ryžové140gramov
cukor kryštálový250gramov
kokos strúhaný-
marcipán100gramov
maslo190gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)300mililitrov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
čokoláda na varenie 55%200gramov
škrob kukuričný-

 

Recept

1. 

cukor kryštálový 250 gramov  mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.

2. 

maslo 180 gramov

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

3. 

burizóny ryžové 140 gramov

Prisypeme burizóny.

4. 

Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

5. 

Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

6. 

kokos strúhaný  marcipán 100 gramov  škrob kukuričný

Guľôčky obalíme v kokose. Marcipán rozvaľkáme na doske jemne posypanej kukuričným škrobom a povykrajujeme z neho kolieska. Kolieska prilepíme na guľôčky.

7. 

čokoláda na varenie 55% 200 gramov  maslo 10 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Čokoládu spolu s maslom a olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Časť čokolády naberieme do striekačky a guľôčky ozdobíme.

8. 

Zvyšok čokolády rozdelíme do papierových košíčkov.

9. 

Na čokoládu prilepíme guľôčky.

10. 

Necháme 2-3 dni tuhnúť v chlade. V chlade ich aj skladujeme.

Dobrú chuť!