Zapečená zelenina na zemiakoch

Zapečená zelenina na zemiakoch

Ľahké a zdravé zeleninové jedlo.

recept,fotorecept,zemiaky,brokolica,zelenina mrazená,mlieko polotučné 1,5%,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

brokolica500gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
pór300gramov
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie4kusy
zelenina mrazená700gramov
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 500 gramov  brokolica 500 gramov  pór 300 gramov  zelenina mrazená 700 gramov

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Brokolicu opláchneme pod tečúcou vodou, rozoberieme na ružičky a 5 minút povaríme na pare. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Mrazenú zeleninu opláchneme pod tečúcou vodou na sitku a necháme odkvapkať. Hlboký pekáč potrieme olejom a poukladáme na dno zemiaky.

2. 

Pridáme vrstvu brokolice, pór a vrstvu miešanej mrazenej zeleniny.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Zeleninu zalejeme vajíčkami rozmiešanými v mlieku so soľou a korením. Pečieme cca 30 minút na strednom stupni v rozohriatej rúre, prípadne dlhšie, do spevnenia celého obsahu pekáča (pri potrasení pekáčom sa obsah nesmie triasť). Pokiaľ sa nám zelenina navrchu začne veľmi zapekať - hnednúť prikryjeme ju kúskom alobalu.

Dobrú chuť!