Ryžové rezance s bravčovým mäsom a hubami shiitake

Ryžové rezance s bravčovým mäsom a hubami shiitake

    

Jednoduchý pokrm na japonský spôsob.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

ryžové rezance 250 gramov

Rezance vložíme na 7 minút do horúcej vody. Potom ako rezance scedíme, prepláchneme ich studenou vodou.

2. 

huby shiitake sušené 10 kusov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 100 gramov  bravčové stehno 250 gramov  cesnak 3 strúčiky  zázvor koreň 10 gramov  sójová omáčka  korenie čierne mleté

Huby necháme odstáť 8 minút v horúcej vode. Na panvici zohrejeme olej, opražíme cibuľku a mäso nakrájané na rezance. Hneď ako sa mäso zatiahne, pridáme huby, prelisovaný cesnak, nadrobno posekaný ďumbier. Dusíme do zmäknutia mäsa. Ochutíme sójovou omáčkou a korením.

Dobrú chuť!