Banánové očká

Banánové očká

Chutné minikoláčiky.

recept,fotorecept,banány,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány3kusy
cukor práškový-
cukor práškový25gramov
kakao - prášok-
maslo100gramov
múka hladká-
múka hladká150gramov
orechy vlašské mleté50gramov
vaječný bielok1kus
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. 

múka hladká 150 gramov  orechy vlašské mleté 50 gramov  cukor práškový 25 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  maslo 100 gramov

Z múky, orechov, cukru, vaječného žĺtka a masla vypracujeme tuhé cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecúška a uložíme na noc do chladničky.

2. 

Odpočinuté cesto prekrojíme na polovicu.

3. 

múka hladká

Jednu polovicu rozvaľkáme na doske posypanej múkou na plát hrubý asi 3 mm. Povykrajujeme 30 malých koliesok.

4. 

vaječný bielok 1 kus

Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným bielkom.

5. 

banány 3 kusy

K druhej polovici cesta primiesime zbytky z koliesok. Banány ošúpeme a skrojíme im zakrivené konce. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a obalíme rovné časti banánov.

6. 

Banány v ceste krájame na 0,5 cm kolieska. Tie na jednej strane potierame vaječným bielkom...

7. 

... a potretou stranou kladieme na kolieska na plechu. Pečieme v rozohriatej rúre 20 minút pri teplote 180°C.

8. 

Po vychladnutí nastriekame očkám čokoládové zreničky z roztopenej čokolády.

9. 

kakao - prášok  cukor práškový

Servírujeme na tanieri posypanom preosiatym kakaom s cukrom.

Dobrú chuť!