Makové kolieska

Makové kolieska

Jemné kolieska ktorých chuť prekvapí.

recept,fotorecept,maslo,maslo,cukor práškový,cukor práškový,mak mletý,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový205gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
mak mletý125gramov
mandle sladké jadrá-
maslo205gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká150gramov
múka hladká-
puding vanilkový - prášok15gramov
vajce slepačie1kus
čokoláda na varenie 55%-

 

Recept

1. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 15 gramov  cukor práškový 80 gramov

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť na izbovú teplotu.

2. 

maslo 80 gramov

Vmiešame do neho maslo ...

3. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

...a kakao. Dohladka vymiešame a uložíme do chladničky.

4. Cesto

múka hladká 150 gramov  mak mletý 125 gramov  cukor práškový 125 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 125 gramov

V miske zmiešame múku, mak, cukor, vajce a maslo. Vypracujeme cesto ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odpočívať.

5. Pečenie koliesok

múka hladká

Rúru predhrejeme na 130°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho malé kolieska.

6. 

Potom kolieska opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre ich 25 minút pri teplote 130°C usušíme.

7. Plnenie a zdobenie

Na polovicu koliesok nastriekame pripravený krém.

8. 

Krém zakryjeme druhou polovicou koliesok.

9. 

čokoláda na varenie 55%  mandle sladké jadrá

Vrch koliesok ozdobíme kvapkou rozpustenej čokolády do ktorej vložme mandľu alebo lieskový oriešok.

Dobrú chuť!