Krémová pórová polievka

Krémová pórová polievka

Veľmi chutná a zdravá polievka. Pri varení bez soli a muškátového orieška vhodná aj pre malé deti. Podávame s nasucho opečeným chlebom alebo pečivom. Zaujímavú, jemne sladkú chuť dajú polievke halušky z červenej repy.

recept,fotorecept,pór,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zeleninové polievky,Jedlá pre deti

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Cviklové halušky recept-
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
múka hladká20gramov
pór700gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda2litre
zemiaky350gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 350 gramov  voda 2 litre  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na malé kocky a 5 minút varíme v osolenej vode.

2. 

pór 700 gramov

Pór umyjeme a nakrájame.

3. 

Pridáme ho k zemiakom a spolu varíme 20 minút.

4. 

Obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom.

5. 

muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky

Rozmixovanú polievku vrátime späť na oheň. Pridáme štipku mletého muškátového orieška a ...

6. 

múka hladká 20 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

... múku rozmiešanú v smotane. Prevaríme.

7. 

soľ

Polievku precedíme cez cedník s väčšími dierkami. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!