Pečený bôčik

Pečený bôčik

Na pečenie je najvhodnejší chudší, dobre prerastený bôčik. Podávame s knedľou pokvapkanou výpekom a dusenou bielou kapustou.

recept,fotorecept,bravčový bôčik,cesnak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčový bôčik1200gramov
cesnak6strúčikov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda400mililitrov

 

Recept

1. 

bravčový bôčik 1200 gramov

Bôčik umyjeme a vykosťovacím nožom vykostíme.

2. 

soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  cesnak 6 strúčikov  voda 200 mililitrov

Zo všetkých strán ho potrieme soľou a paprikou. Vložíme do pekáča a povrchu potrieme roztlačeným cesnakom. Podlejeme vodou, pekáč uzatvoríme a dáme piecť na 45 minút.

3. 

voda 200 mililitrov

Po uvedenom čase prilejeme čiastočne odparenú vodu a ďalších 45 minút zakrytý pečieme.

4. 

Upečený bôčik nakrájame na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!