Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

Nadýchané buchty zo smotanovo-maslového kysnutého cesta. Buchty z uvedeného cesta si zachovajú svoju čerstvú chuť takmer 3 dni.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,hrozienka,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový180gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé42gramov
hrozienka150gramov
maslo100gramov
mlieko plnotučné 3,5%½litra
múka hladká1kilogram
múka polohrubá-
olej olivový50mililitrov
olej slnečnicový-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
tvaroh hrudkovitý550gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Cesto

mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 kilogram  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  maslo 100 gramov  olej olivový 50 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások. Kvások prilejeme do naváženej múky, pridáme smotanu, rozpustené, vychladené maslo, olej a cukor. Vymiesime jemné cesto...

2. 

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom mieste vykysnúť.

3. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 550 gramov  hrozienka 150 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a vajíčkami.

4. Plnenie buchiet

múka polohrubá

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 8x8cm. Do stredu každého štvorca vložíme 1,5 polievkovej lyžice plnky. Tvaroh poprekladaním rohov cesta a ich stlačením uzavrieme do buchty.

5. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe.

6. 

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám nezostane tvarohová plnka môžeme ju nahradiť džemom.

7. 

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové si môžeme označiť posypaním makom. Na plechu ich necháme 10 minút podkysnúť.

8. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

9. 

cukor práškový

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym práškovým cukrom a po dôkladnom vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!