Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
Zdravé chutné raňajky. Nápoj vám dodá veľa vápnika, horčíka a vlákniny. Na dlhú dobu vás zasýti. Preto je veľmi vhodný pre všetkých túžiacich mať o nejaké to kilo menej, za predpokladu že ním nezapíjate tri lekvárové buchty :)
Chuťovo výrazne kyslejší ovocný mixovaný nápoj plný vitamínov s pridanou rozpustnou vlákninou. Pre zjemnenie kyslej chuti môžete pridať lyžičku medu alebo trochu stévie.
Tekvicová zmes v chrumkavej opraženej tortile so syrom. Tradične sa len preložené opeká na panvici, ale ak si ju chcete zabaliť na výlet, je možné si ju takto uzavrieť a zapiecť na kontaktnom grile.