RECEPTY
Na prípravu kvalitného domáceho sirupu bez konzervantov a chemických prísad potrebujete: Kvety bazy (zbierané v máji alebo júni, v slnečný deň a najlepšie doobeda). Cukor (môže byť i trstinový). Kyselinu citrónovú (je prírodnou ...
Chutný bazový sirup. Dlhším varením získa tmavšiu, karamelovú farbu.
Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.
Osviežujúci nápoj slobody :) Podávame s kúskami chemicky neošetrovanej limetky.
Púpavový sirup používame nielen do čaju počas choroby, ale môžeme ho používať aj ako sladidlo pri príprave zákuskov či koláčov. Napriek tomu že po uvarení ostáva v sirupe zredukované množstvo liečivých látok, sirup pomáha pri ...
Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.
Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.
Podávame so slamkou a plátkom čerstvého ananásu.
Zdravé chutné raňajky. Nápoj vám dodá veľa vápnika, horčíka a vlákniny. Na dlhú dobu vás zasýti. Preto je veľmi vhodný pre všetkých túžiacich mať o nejaké to kilo menej, za predpokladu že ním nezapíjate tri lekvárové buchty :)
Osviežujúce marhuľové lassí na horúce letné dni. Lassí je tradičný indický nápoj obsahujúci jogurt, vodu, koreniny a ovocie. Existuje množstvo variácií tohoto nápoja.
Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.
Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.
Odporúčame použitie zázvorového čaju pri doliečovaní zápalových stavov a poškodenia kĺbnej chrupavky napríklad pri kĺbnej (artritickej) forme chronickej boreliózy. Čaj má výraznú korenistú chuť. Má dobrý detoxikačný vplyv na ...
Chuťovo výrazne kyslejší ovocný mixovaný nápoj plný vitamínov s pridanou rozpustnou vlákninou. Pre zjemnenie kyslej chuti môžete pridať lyžičku medu alebo trochu stévie.
Osviežujúci nápoj z mixovaného manga a jogurtu. Pochádza z Indie a je výborný! Podávame ho chladený alebo s ľadom.

Najpopulárnejšie recepty

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť