Chutná a rýchla smotanovo-mliečna strukovinová polievočka, ktorá vás zasýti i zahreje. Pred podávaním posypeme mletým koriandrom, alebo ochutíme citrónovou šťavou.
Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.
Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú ...
Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.
Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.