RECEPTY
Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.
Chutná polievka s ľahkou maslovou príchuťou plná zdravej zeleniny. Servírujeme ju s cesnakovými krutónmi a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Bezlepková bábovka, sladká napriek minimálnemu obsahu cukru. Obsahuje len cukor, ktorý sa nachádza v gaštanovom pyré plus trošku cukru na posype.
Chutný, ľahký šalát bez mäsa s vynikajúcim jogurtovo-syrovým dresingom. Šalát si môžete jednoducho pripraviť aj zo zbytku pečených zemiakov, ktoré boli použité ako príloha k inému pokrmu.
Domáca zmrzlina z kvalitných ingrediencií, jednoducho pripravená bez zmrzlinového stroja, finančne zaujímavá. Podávame v zmrzlinových pohároch, miskách, alebo na zmrzlinovom kornútku. Podľa chuti môžeme poliať rozpustenou čokoládou.
Domáce likéry si ľudia varia oddávna. Nielen preto, že ich príprava je jednoduchá a chutia im. Tiež preto, že sa môžu v plnej miere spoľahnúť na ich kvalitné zloženie.
Tradičný recept na zemiakovú kašu. Je to vhodná príloha k mnohým jedlám a deti ju majú veľmi radi (pre deti nesolíme).
Jemné, zeleninovo-orieškové placky zachutia každému gurmánovi.
Mixovaný ovocno-zeleninový šalát, niečo pre zdravie okolo desiatej doobeda :)
Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.
Pangasiusa poliateho omáčkou podávame s varenými zemiakmi a opekanou cuketou. Pangasiusa a zemiaky najjednoduchšie pripravíme v parnom hrnci.
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Zajačia pochúťka z králika v horčicovej marináde, pripravená v jednom hrnci.
Rýchly a jednoduchý recept na zeleninový šalátik s jemným kozím syrom a chrumkavými slnečnicovými semienkami.
Chutný jednoduchý koláčik z drobných jabĺk zo záhradky, ktoré neviete ako spracovať. Samozrejme, že na jeho prípravu môžete použiť akékoľvek jabĺčka :)
Pšeno (lúpané proso) neobsahuje lepok. Má vysoký podiel esenciálnych mastných kyselín, je bohaté na minerály ako železo, fosfor, draslík, horčík, kremík a cenné vitamíny skupiny B.

Najpopulárnejšie recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť