RECEPTY
Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.
Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď ...
Domáci recept na silný zázvorový "liek", odporúčaný dospelým proti chrípke a nachladnutiu. Vraj ak nepomôže, určite neuškodí, pokiaľ sa dávkuje s mierou:) Na prevenciu sa odporúča denne jedna polievková lyžica - maximálne jeden ...
Klasická mliečna šošovicová polievka so zemiakmi. Polievku obľubujú nielen dospelí, ktorí si ju môžu prichutiť octom, ale aj deti. Pri príprave polievky pre tých najmenších varíme polievku bez soli.
Kvalitný domáci rybací šalát, ktorý je oveľa chutnejší ako kupovaný a o ktorom viete, čo v ňom zaručene máte. Slede sú jemné ryby a dokonale sa hodia na prípravu tohoto šalátu. Šalát je možné pripraviť aj z iných kyslých ...
Recept na plnenú papriku podľa tradičného postupu zdedeného cez generácie. Papriky plnené zmesou ryže a mäska v sladkej hustej paradajkovej omáčke obľubujú rovnako dospelí aj deti.
Púpavový sirup používame nielen do čaju počas choroby, ale môžeme ho používať aj ako sladidlo pri príprave zákuskov či koláčov. Napriek tomu že po uvarení ostáva v sirupe zredukované množstvo liečivých látok, sirup pomáha pri ...
Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.
Nenáročný recept na dusenú kapustu s tempehom vhodný ako príloha ku grilovanej zelenine, grilovanému syru, alebo aj ako samostatný pokrm.
Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.
Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.
Takéto výdatné a chutné raňajky pomôžu deťom aj dospelákom naštartovať telo a zvládnuť všetky denné úlohy.
Ružičkový kel nepatrí len do polievky, ale dá sa z neho spraviť krásne a výživné jedlo, ktoré chutí aj odporcom tejto zdravej potraviny.
Zdravý zeleninový šalát plný vitamínov a energie. Vhodný na predjedlo, šalát k jedlám z mäsa, chutný aj ako samostatný pokrm
Hrejivá polievočka, plná koreňovej zeleniny, ktorá nielen zahreje a zasýti, ale aj pomôže zabojovať proti nejakej-tej tukovej bunke :)
Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali ...
Losos je obľúbený pre výbornú chuť, šťavnaté jemné mäsko a bohaté výživové hodnoty. Jeho príprava je pritom nenáročná a zvládne ním ohúriť aj kuchár začiatočník.

Najpopulárnejšie recepty

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť