Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.
Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď ...
Klasická mliečna šošovicová polievka so zemiakmi. Polievku obľubujú nielen dospelí, ktorí si ju môžu prichutiť octom, ale aj deti. Pri príprave polievky pre tých najmenších varíme polievku bez soli.
Púpavový sirup používame nielen do čaju počas choroby, ale môžeme ho používať aj ako sladidlo pri príprave zákuskov či koláčov. Napriek tomu že po uvarení ostáva v sirupe zredukované množstvo liečivých látok, sirup pomáha pri ...
Úžasne zdravý sirup z plodov arónie, pripravený za studena a preto plný vitamínov...a teda aj cukru ? Iste súhlasíte, že bez neho by to tak skvelý sirup zas nebol ? Z uvedeného množstva si pripravíte asi 2 litre sirupu.
Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.
Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali ...
Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného ...
Losos je obľúbený pre výbornú chuť, šťavnaté jemné mäsko a bohaté výživové hodnoty. Jeho príprava je pritom nenáročná a zvládne ním ohúriť aj kuchár začiatočník.
Úžasne chutná delikatesa nabitá vitamínmi. Samotné naloženie paradajok je jednoduchý proces, ale sušenie zaberie nejaký ten čas. My sme použili elektrickú sušičku, ktorá suší rovnomerne, paradajky neuvarí, ani neupečie. Spotreba ...