Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Recept na plnenú papriku podľa tradičného postupu zdedeného cez generácie. Papriky plnené zmesou ryže a mäska v sladkej hustej paradajkovej omáčke obľubujú rovnako dospelí aj deti.
Chutný, ľahký šalát bez mäsa s vynikajúcim jogurtovo-syrovým dresingom. Šalát si môžete jednoducho pripraviť aj zo zbytku pečených zemiakov, ktoré boli použité ako príloha k inému pokrmu.
Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.
Jemné nadýchané slané palacinky s bazalkou a cesnakom. Konzumujeme len tak, alebo palacinky môžeme plniť syrovou či bryndzovou plnkou. Sú vhodné aj ako príloha k letnej pečenej kačici.
Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií ...
Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.
Syry vynikajúcej chuti vďaka koreniacej zmesi Gyros sú vhodné ako predjedlo, chuťovka, ale aj na zjedenie len tak na raňajky. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.