RECEPTY
Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
Vynikajúca, chrumkavá, slaná zemiaková príloha.
Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!
Obľúbená rýchla polievka pre deti. Podľa tradície mimoriadne vhodná pre dojčiace maminky, údajne napomáha pri tvorbe mlieka. Tak či onak, hlavne že chutí :)
Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.
Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.
Tradičný recept na zemiakovú kašu. Je to vhodná príloha k mnohým jedlám a deti ju majú veľmi radi (pre deti nesolíme).
Skutočne kvalitná energia, bez pridaného cukru, z tejto fakt dobrej kaše. Stačí si len uvariť a zjesť :)
Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.
Obľúbené domáce rezance s bohatou nádielkou maku.
Nápaditý recept na vajíčka v paprikovom opasku. Jednoducho si môžete pripraviť efektné a sýte raňajky. Odporúčame podávať s jarnou cibuľkou a sladkými cherry paradajkami.
Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.
Vynikajúce zapečené tenké plátky zo zemiakov so smotanou a syrom. Ideálne keď potrebujete doplniť kalórie :)
Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.
Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali ...
Recept na chutné kakaové lievance z jemného nadýchaného cesta. Podľa chuti podávame s džemom, javorovým sirupom alebo poprášené s cukrom či škoricou.
Krémová polievka zo žltých paradajok s kurkumou a červenou šošovicou. Polievka je plná lykopénu, vitamínov a minerálov. Vďaka pridanej šošovici obsahuje množstvo proteínov, čím sa stáva plnohodnotným pokrmom.

Najpopulárnejšie recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť