RECEPTY
Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.
Veľmi chutné kuracie mäso v syrovej omáčke podávame s ryžou zmiešanou so sladkou kukuricou.
Asi 8 litrov výborného, čisto hovädzieho, gulášiku. Predpokladaný počet porcií je najmenej 12 a najviac 18. Odporúčame variť v 16 litrovom kotlíku.
Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Nadýchané krupicové knedličky sú skvelou tradičnou voľbou do zeleninových polievok a mäsových vývarov.
Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.
Chutný vegetariánsky obed alebo večera. Podávame s niektorou zo zemiakových príloh.
Hustá hlivová polievka pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete zredukovať, prípadne niektoré podľa chuti ani nepoužiť. Nekorenená bude chutiť aj deťom.
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
Hustá hlivová polievka so zeleninou a výbornou domácou cestovinou - rajbaničkou.
Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.
Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.
Strúhané koláče sú veľmi obľúbené. Vyskúšajte tento s tvarohom a jablkami, je fakt výborný!
Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.
Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.
Z uvedeného množstva získame 150 gramov vynikajúcej domácej polievkovej závarky. Do polievky pridávame koncom varenia v potrebnom množstve a varíme 7-8 minút.

Najpopulárnejšie recepty

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť