svetvomne.sk

Slanina prerastená v receptoch

 

Obrátená kapusta

Obrátená kapusta

Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.Zobraziť viac

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.Zobraziť viac

Morčacie stehná na cibuli

Morčacie stehná na cibuli

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.Zobraziť viac

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.Zobraziť viac

Plnený krokodíl

Plnený krokodíl

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.Zobraziť viac

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.Zobraziť viac

Kapustová fašírka

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.Zobraziť viac

Kapustník so slaninou

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.Zobraziť viac

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.Zobraziť viac

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.Zobraziť viac

 

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť