svetvomne.sk

Archív receptov

Smotanový zemiakovo-tekvicový prívarok

Smotanový zemiakovo-tekvicový prívarok

Chutný prívarok, ktorý sa dá konzumovať bez prílohy. Komu by bolo málo, môže si pridať volské oko, fašírku, či chlebíkom zajedať :)

Tvarôžkové paličky

Tvarôžkové paličky

Chuťovka na každú párty.

Hovädzie karí

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z indie, ale úž si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kurkumové zemiaky

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Makový krémeš

Makový krémeš

Úžasný krémeš s makom. Jeho jednoduchá príprava je zárukou, že sa každému kuchtíkovi podarí a ohúri aj najväčších "makoholikov" :)

Tofu s fazuľou

Tofu s fazuľou

Recept na tofu s fazuľou v paradajkovej omáčke s indickým korením. Podávame s ryžou, čerstvou zeleninou, alebo samostatne.

Cereálna bábovka

Cereálna bábovka

Kvalitná a veľmi chutná, nadýchaná bábovka z celozrnnej múky a kávovinovej cereálnej zmesi.

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Ajurvédska polievka Kičadi

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Grilované morčacie kúsky v žemli

Grilované morčacie kúsky v žemli

Chrumkavé žemle, plnené opraženou cibuľkou a grilovanými kúskami morčacieho mäsa.

Banány so šľahačkou a čokoládou

Banány so šľahačkou a čokoládou

Dezert, ktorý nás nikdy nesklame:)

Iriko Dashi

Iriko Dashi

Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.

Mango Lassí

Mango Lassí

Osviežujúci nápoj z mixovaného manga a jogurtu. Pochádza z Indie a je výborný! Podávame ho chladený alebo s ľadom.

Vločkový nákyp

Vločkový nákyp

Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutiť najmä deťom. Dospelí, zvlášť muži, si ho radi dajú ako zákusok:) Podávame s višňovým, alebo iným obľúbeným kompótom.

Makové krémové rezy

Makové krémové rezy

Sladký zákusok na nedeľné popoludnie.

Banánovo-pudingový závin s mandľami

Banánovo-pudingový závin s mandľami

Šťavnatý koláčik z chladeného rolovaného lístkového cesta, sladkého čokoládového pudingu, banánov a chrumkavých mandlí. Pre ešte rýchlejšiu prípravu môžete použiť puding ako hotový výrobok, do ktorého vmiešate mandle.

Bazový sirup

Bazový sirup

Na prípravu kvalitného domáceho sirupu bez konzervantov a chemických prísad potrebujete: Kvety bazy (zbierané v máji alebo júni, v slnečný deň a najlepšie doobeda). Cukor (môže byť i trstinový). Kyselinu citrónovú (je prírodnou konzervačnou látkou).

Grilovaný škoricový Camembert

Grilovaný škoricový Camembert

Mimoriadne dobrý syr v orientálnom korení. Podávame s varenými, krátko opečenými zemiakmi na masle a čerstvou zeleninou.

Cviklovo-mrkvový šalát s jogurtom

Cviklovo-mrkvový šalát s jogurtom

Zdravý šalát (raita), v indickom menu podávaný k pikantným pokrmom za účelom stiahnutia tepla z korenín. Je však aj vynikajúcim tipom na zdravú večeru, či prílohou k mäsu, aj mimo orientálnej kuchyne.

Tvarohové augsburské rezy

Tvarohové augsburské rezy

Augsburské (ausburské) rezy sú obľúbeným zákuskom všetkých milovníkov koláčikov. Chutná tvarohová plnka v krehkom maslovom ceste, to všetko poliate čokoládovou polevou=záruka kvalitného pomlsania :) Na veľký plech zdvojnásobte ingrediencie!

Pohánková bábovka s kokosom

Pohánková bábovka s kokosom

Táto bezlepková bábovka je veľmi chutná, avšak vďaka pohánkovej múke trošku suchšia. Preto ju podávame so šálkou dobrého bylinkového čaju, alebo šálkou dobrej kávičky.

Morčacie špízy v alobale

Morčacie špízy v alobale

Špízy sú jednoduchým a obľúbeným spôsobom prípravy jedla na grilovačke. Rovnako jednoduchá je ich príprava v rúre. Prípravou v alobale, či už na grile, alebo v rúre, sú oveľa viac šťavnatejšie.

 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť