svetvomne.sk

Zemiakové placky s kuracou pečienkou

Obľúbené placky plnené chutnou pikantnou pečienkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
cesnak5strúčikov
cibuľa300gramov
feferónky sterilizované1kus
kuracie pečienky500gramov
majorán2čajové lyžičky
múka hladká100gramov
olej slnečnicový
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie3kusy
voda100mililitrov
zemiaky1kilogram
škrob kukuričný1čajová lyžička

1. Zemiakové placky

zemiaky 1 kg

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

Zemiakové placky

2. 

vajce slepačie 3 ks  cesnak 5 strúčikov  soľ 2 ČL  majorán 2 ČL

Na hrubo postrúhame, pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, soľ a majorán. Premiešame.

3. 

múka hladká 100 g

Prisypeme múku a dobre rozmiešame.

4. 

olej slnečnicový

Z asi troch lyžíc zmesi vytvoríme na panvici s olejom veľkú okrúhlu a tenkú placku. Z jednej strany osmažíme do zlatova-asi 2,5 minúty.

5. 

Placku otočíme a dosmažíme z druhej strany.

6. 

Vysmažené placky ukladáme do hrnca vystlaného papierovou utierkou. Kladieme ich na stojato, aby stiekol prebytočný tuk.

7. Kuracia pečeň

cibuľa 300 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska. Osmažíme ju do sklovita na troche oleja.

Kuracia pečeň

8. 

kuracie pečienky 500 g

Pečienky umyjeme a odblaníme.

9. 

feferónky sterilizované 1 ks

K cibuli pridáme nakrájanú feferónku, premiešame ...

10. 

... a pridáme pečienky. 10 minút orestujeme.

11. 

voda 100 ml  paprika červená mletá 1 ČL  škrob kukuričný 1 ČL

Prilejeme vodu, prisypeme papriku a kukuričný škrob. Prevaríme. Solíme až pri podávaní.

12. 

Placky naplníme posolenými pečienkami. Podávame s tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť