RECEPTY

Zemiakové knedličky s točenou

Zemiakové knedličky s točenou

Uvarte si československú klasiku z polotovarov a objavte chuť časov dávno minulých :)

recept,fotorecept,cibuľa,točená saláma,zemiakové cesto v prášku - polotovar,Bravčové mäso,Parný hrniec,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa300gramov
múka hladká-
olej slnečnicový50mililitrov
točená saláma600gramov
zemiakové cesto v prášku - polotovar-

 

Recept

1. Točený salám

točená saláma 600 gramov

Točenú salámu ošúpeme a pokrájame na kolieska.

2. Zemiakové cesto

zemiakové cesto v prášku - polotovar

Pripravíme si cca 1 kg zemiakového cesta, podľa návodu na obale polotovaru.

3. 

múka hladká

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, rovnomerne na neho rozložíme salám a nakrájame cesto na štvorčeky.

4. 

Točený salám zabalíme do cesta a vytvarujeme väčšie knedličky.

5. 

Knedličky vložíme do parných nádob parného hrnca, ktoré si vymastíme maslom. Paríme cca 30 - 35 minút. Knedličky môžeme aj klasicky uvariť vo vriacej vode.

6. Cibuľa

cibuľa 300 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu do zlatista opražíme. Posypeme ňou porciu knedličiek. Cibuľou nešetríme, dodáva pokrmu tú správnu chuť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies