svetvomne.sk

Zemiakové halušky - strapačky

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
zemiaky600gramov
soľ1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
múka polohrubá300gramov
voda
olej slnečnicový

1. 

zemiaky 600 g

Zemiaky ošúpeme, prepláchneme a najemno nastrúhame.

2. 

soľ 1 ČL  vajce slepačie 1 ks  múka polohrubá 300 g

Pridáme soľ, vajce a múku. Premiešame a necháme chvíľu odstáť.TIP: Ak je cesto riedke, pridáme viac múky.

3. 

voda  soľ 1 ČL

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ. Do vriacej vody cez sitko na halušky prepasírujeme pripravené cesto.

4. 

Halušky varíme cca 3 minúty potom ako vyplávajú na povrch.

5. 

olej slnečnicový

Uvarené halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou, podkvapkáme olejom aby sa nelepili a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť