RECEPTY

Zemiakové guľôčky s makom

Zemiakové guľôčky s makom

Rýchla, vynikajúca večera z polotovaru.

recept,fotorecept,zemiakové cesto v prášku - polotovar,mak mletý,Sladké jedlá,Bezlepkové

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový50gramov
mak mletý100gramov
maslo50gramov
soľ½čajovej lyžičky
voda500mililitrov
voda3.5litra
zemiakové cesto v prášku - polotovar280gramov

 

Recept

1. 

zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 gramov  voda 500 mililitrov

Zemiakové cesto v prášku - polotovar nasypeme do hrnca, prilejeme vodu a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odpočívať.

3. 

voda 3.5 litra  soľ ½ čajovej lyžičky

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli. Z cesta rýchlo vytvarujeme malé, približne v priemere 12 mm guľôčky.

4. 

Guľôčky nasypeme do vriacej vody.

5. 

Keď vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6. 

maslo 50 gramov

Uvarené scedíme, rýchlo prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do misky a polejeme rozpusteným maslom.

7. 

mak mletý 100 gramov  cukor práškový 50 gramov

Posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom.

8. 

Premiešame a ihneď podávame.

9. 

Pri dostatku času si môžeme na guľôčky pripraviť domáce cesto z varených zemiakov a múky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies