svetvomne.sk

Zemiaková kaša

Tradičný recept na zemiakovú kašu. Je to vhodná príloha k mnohým jedlám a deti ju majú veľmi radi (pre deti nesolíme).

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
zemiaky1kilogram
voda
soľ1čajová lyžička
maslo20gramov
mlieko plnotučné 3,5%1deciliter

1. 

zemiaky 1 kg

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame.

2. 

voda  soľ 1 ČL

Zemiaky v hrnci zalejeme vlažnou vodou, tak by boli všetky ponorené pod hladinou. Osolíme a varíme do mäkka 15-20 minút od zovretia.

3. 

maslo 20 g  mlieko plnotučné 3,5% 1 dl

Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a mlieko.

4. 

Všetko spolu roztlačíme na kašu. Niektorí ľudia majú radi ak v kaši zostanú aj neroztlačené kúsky zemiakov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť