svetvomne.sk

Zapečená zelenina na zemiakoch

Ľahké a zdravé zeleninové jedlo.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
brokolica500gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
pór300gramov
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie4kusy
zelenina mrazená700gramov
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 g  brokolica 500 g  pór 300 g  zelenina mrazená 700 g

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Brokolicu opláchneme pod tečúcou vodou, rozoberieme na ružičky a 5 minút povaríme na pare. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Mrazenú zeleninu opláchneme pod tečúcou vodou na sitku a necháme odkvapkať. Hlboký pekáč potrieme olejom a poukladáme na dno zemiaky.

2. 

Pridáme vrstvu brokolice, pór a vrstvu miešanej mrazenej zeleniny.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  vajce slepačie 4 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Zeleninu zalejeme vajíčkami rozmiešanými v mlieku so soľou a korením. Pečieme cca 30 minút na strednom stupni v rozohriatej rúre, prípadne dlhšie, do spevnenia celého obsahu pekáča (pri potrasení pekáčom sa obsah nesmie triasť). Pokiaľ sa nám zelenina navrchu začne veľmi zapekať - hnednúť prikryjeme ju kúskom alobalu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť