RECEPTY

Vyprážaný syr

Vyprážaný syr

Jednoduchá obľúbená klasika na obed. Pre príjem nezdravého množstva energie konzumujmeme s hranolkami :) Pre príjem zdravšieho množstva energie doporučujeme ako prílohu varené zemiaky. Samozrejmosťou je podávanie tatárskej omáčky k pokrmu.

recept,fotorecept,syr Eidam,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

maslo-
múka hladká-
olej fritovací-
petržlenová vňať-
soľ-
strúhanka-
syr Eidam320gramov
vajce slepačie3kusy
voda-
zemiaky-

 

Recept

1. 

syr Eidam 320 gramov  múka hladká  vajce slepačie 3 kusy  strúhanka

Syr nakrájame na asi 0,8-1 cm hrubé plátky. Mnohé predajne takto nakrájaný syr majú vopred pripravený, alebo vám ho na požiadanie nakrájajú. Jedna porcia syra by mala vážiť okolo 80g. Pripravíme si na: 1.tanier múku, 2.tanier vajíčka, ktoré rozšľaháme vidličkou, 3.tanier strúhanku. Každú porciu syra z oboch strán obalíme v múke, vajíčku, strúhanke. Aby syr pri smažení nevytekal môžeme ho po obalení v strúhanke opäť namočiť do vajíčka a znovu obaliť v strúhanke.

2. 

zemiaky  voda  soľ  maslo  petržlenová vňať

Pred samotným smažením syra si očistíme zemiaky, pokrájame ich na kocky a uvaríme v slanej vode. Uvarené scedíme, omastíme maslom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Jemne premiešame.

3. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej. Do horúceho vložíme syr a chvíľu ho smažíme z jednej strany (20-30 sekúnd)...

4. 

... otočíme pomocou kuchynskej obracačky a dosmažíme z druhej strany. Vypražený syr vyberieme na tanier a kuchynskou utierkou odsajeme prebytočný tuk. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies