RECEPTY

Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Podávame s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.

recept,fotorecept,bazalka,karfiol,petržlenová vňať,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka2polievkové lyžice
karfiol-
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká-
olej fritovací-
paprika červená mletá1čajová lyžička
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
soľ-
vajce slepačie2kusy
voda-

 

Recept

1. 

karfiol  voda  soľ

Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 1 čajová lyžička  bazalka 2 polievkové lyžice  petržlenová vňať 1 polievková lyžica

Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, soľ, natrhanú bazalku a nasekanú petržlenovú vňať.

3. 

múka hladká

Pridáme múku a dohladka rozmiešame. Múky pridáme toľko aby nám vzniklo ľahko husté cestíčko (asi 150-180g) .

4. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

Do cestíčka vmiešame papriku a korenie.

5. 

olej fritovací

Ružičky karfiolu namočíme do cestíčka a kladieme do rozohriateho oleja.

6. 

Vypražíme zo všetkých strán.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies