svetvomne.sk

Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Podávame s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
vajce slepačie2kusy
soľ1čajová lyžička
soľ
bazalka2polievkové lyžice
múka hladká
paprika červená mletá1čajová lyžička
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
olej fritovací
karfiol
voda
petržlenová vňať1polievková lyžica

1. 

karfiol  voda  soľ

Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ 1 ČL  bazalka 2 PL  petržlenová vňať 1 PL

Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, soľ, natrhanú bazalku a nasekanú petržlenovú vňať.

3. 

múka hladká

Pridáme múku a dohladka rozmiešame. Múky pridáme toľko aby nám vzniklo ľahko husté cestíčko (asi 150-180g) .

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  korenie biele mleté ½ ČL

Do cestíčka vmiešame papriku a korenie.

5. 

olej fritovací

Ružičky karfiolu namočíme do cestíčka a kladieme do rozohriateho oleja.

6. 

Vypražíme zo všetkých strán.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť