RECEPTY

Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku

Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku

Jeden z mnohých spôsobov ako si pripraviť chutný karfiol na obed. Podávame so zemiakovými prílohami.

recept,fotorecept,karfiol,pivo tmavé,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

karfiol800gramov
múka polohrubá100gramov
olej repkový-
pivo tmavé150mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

karfiol 800 gramov

Karfiol rozoberieme na menšie či väčšie ružičky a umyjeme.

2. 

Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody, vložíme napararovacie sitko a na neho poukladáme ružičky karfiolu. Zakryjeme pokrievkou a 10 minút upravíme v pare. Necháme vychladnúť.

3. 

vajce slepačie 2 kusy  múka polohrubá 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Vajíčka, múku, soľ...

4. 

pivo tmavé 150 mililitrov

...a pivo...

5. 

...rozmiešame v miske na jemné cestíčko. Necháme 15 minút postáť a opäť premiešame.

6. 

Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových ružičiek.

7. 

olej repkový

Vyprážame 3-4 minúty v horúcom oleji.

8. 

Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku prevrátiť a opražiť z druhej strany.

9. 

Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies