svetvomne.sk

Vyprážaný bazový kvet

Dobrotka z prírody. Podávame posypané škoricovým cukrom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

kvet bazy 16 ks

Bazové kvety nazbierané za slnečného dňa namočíme na chvíľu do studenej vody. Z vody ich vyberieme dolu hlavičkami na sitko a necháme ich odkvapkať.

2. 

Poprekladáme kvety na tácku na necháme obschnúť.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  cukor vanilkový 20 g

Z mlieka, múky, vajec a vanilkového cukru vymiešame tekuté cestíčko.

4. 

Kvet uchytíme za stopku a jemne ho omočíme v cestíčku.

5. 

olej slnečnicový

Rýchlo vyprážame v horúcom oleji. Pri vkladaní kvetu do oleja ho jemne zatlačíme aby sa celý otvoril.

6. 

Vysmažené kvety kladieme na papierový obrúsok aby sa odsal prebytočný olej. Kvety konzumujeme až po úplnom vychladnutí v primeranom množstve, pre niekoho môžu byť ťažšie na žalúdok.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť