svetvomne.sk

Vyprážané bravčové mäso na sladkokyslo

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové stehno650gramov
vajce slepačie3kusy
škrob kukuričný3čajové lyžičky
škrob kukuričný3polievkové lyžice
soľg
soľg
víno ryžové3čajové lyžičky
víno ryžové15polievkových lyžíc
uhorka šalátová150gramov
pór90gramov
zázvor koreň30gramov
cesnak4strúčiky
cukor kryštálový3polievkové lyžice
ocot3čajové lyžičky
voda3polievkové lyžice
paradajkový pretlak50mililitrov
olej fritovací300mililitrov

1. Príprava mäsa

bravčové stehno 650 g

Bravčové mäso najprv pokrájame na tenké plátky, potom na rezančeky 3 cm dlhé a 2 cm široké.

Príprava mäsa

2. 

vajce slepačie 3 ks  škrob kukuričný 3 ČL  soľ  víno ryžové 3 ČL

Vajce ušľaháme so škrobom, štipkou soli a ryžovým vínom. Pridáme mäso.

3. 

uhorka šalátová 150 g  pór 90 g  zázvor koreň 30 g  cesnak 4 strúčiky

Šalátovú uhorku pokrájame na plátky 4 cm dlhé a 2 cm široké. Ošúpaný zázvor, cesnak pokrájame na plátky. Pór opláchneme a takisto ho pokrájame na plátky.

4. Príprava omáčky

cukor kryštálový 3 PL  ocot 3 ČL  soľ  víno ryžové 15 PL  škrob kukuričný 3 PL  voda 3 PL

Zmiešame cukor s octom, štipkou soli, ryžovým vínom, škrobom a vodou.

Príprava omáčky

5. Fritovanie mäsa

olej fritovací 300 ml

Rozpálime olej vo woku. Pridáme bravčové mäso a fritujeme ho dozlatista na strednom ohni. Potom mäso vyberieme.

Fritovanie mäsa

6. 

paradajkový pretlak 50 ml

Olej vylejeme, zostane len olejový povrch. Vo woku krátko opražíme pripravený pór, zázvor, cesnak. Pridáme paradajkový pretlak, plátky uhorky. krátko všetko opražíme. Prilejeme omáčku a uvedieme do varu. Omáčku varíme tak dlho, kým trochu nezhustne. Pridáme mäso a ešte raz krátko prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť