RECEPTY

Vtáčie mlieko

Vtáčie mlieko

Chutná polotekutá maškrta.

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,vaječný žĺtok,Dezerty v pohári,Bezlepkové

Dezerty v pohári

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový-
cukor vanilkový60gramov
mlieko polotučné 1,5%2litre
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
škrob kukuričný60gramov

 

Recept

1. Príprava snehu z vaječných bielkov

mlieko polotučné 1,5% 2 litre  vaječný bielok 6 kusov  cukor vanilkový 60 gramov  cukor práškový

Mlieko s vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vaječné bielky vložíme do hlbšej misky, pridáme trochu práškového cukru a vyšľaháme do tuha.

2. Varenie snehových halušiek

Do mierne vriaceho mlieka vkladáme lyžičkou halušky zo snehu z bielkov. Chvíľu povaríme.

3. 

Halušky vyberieme, najlepšie naberačkou s otvormi cez ktoré pretečie späť do hrnca zachytené mlieko, prípadne väčším sitkom.

4. 

Snehové halušky vložíme do hlbšej misy.

5. Príprava mliečnej krémovej tekutiny

cukor kryštálový 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  škrob kukuričný 60 gramov  vaječný žĺtok 6 kusov

Do mlieka v hrnci pridáme cukor. V studenom mlieku rozmiešame žĺtka a kukuričný škrob. Prilejeme k horúcemu mlieku v hrnci a miešame do ľahkého stuhnutia.

6. 

Uvareným mliečnym krémom zalejeme snehové halušky, premiešame a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies