RECEPTY

Vianočné mafiny

Vianočné mafiny

Jemné a nadýchané príležitostné mafinky.

recept,fotorecept,škorica mletá,lekvár marhuľový,orechy vlašské mleté,poleva cukrárska čokoládová,marcipán,Mafiny,Vianočné recepty

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový120gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do perníka2čajové lyžičky
lekvár marhuľový3polievkové lyžice
marcipán50gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká400gramov
olej slnečnicový100mililitrov
orechy vlašské mleté50gramov
poleva cukrárska čokoládová150gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)50mililitrov
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

múka hladká 400 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  lekvár marhuľový 3 polievkové lyžice  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do perníka 2 čajové lyžičky

Do misy nasypeme múku, cukor, kakao a škoricu. Prilejeme mlieko, smotanu a olej. Pridáme vajíčka a lekvár. Všetko premiešame varechou a prisypeme sódu s kypriacim práškom.

2. 

Potom zmes dobre rozšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom.

3. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Varechou vmiešame mleté orechy.

4. 

Cesto naplníme takmer povrch do papierových košíčkov vložených do foriem na mafiny.

5. 

Pečieme v rúre na 180°C 25-30 minút. Plech umiestnime na najvyššiu mriežku v rúre.

6. 

poleva cukrárska čokoládová 150 gramov

Po upečení necháme mafiny vychladnúť a vyberieme ich z foriem. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vršky mafinov do nej namočíme...

7. 

... a necháme stuhnúť v chlade.

8. 

marcipán 50 gramov

Marcipán rozvaľkáme na doske posypanej škrobom. Vykrojíme z neho hviezdičky. Necháme stuhnúť v chlade.

9. 

Hviezdičky jemne navlhčíme vodou...

10. 

... a vzápätí prilepíme na mafiny.

11. 

Uchovávame v chlade. Pečivo pečieme príležitostne a konzumujeme v priebehu 3-4 dní.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies