RECEPTY

Veľkonočné judáše

Veľkonočné judáše

Judáše sú veľmi obľúbené veľkonočné pečivo, ktoré je známe už po niekoľko storočí.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,múka hladká,Koláče,Veľkonočné,Česká kuchyňa

Koláče

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra1čajová lyžička
cukor kryštálový55gramov
cukor vanilkový20gramov
droždie čerstvé42gramov
maslo150gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
soľ-
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 55 gramov

Kvások pripravíme zmiešaním 1 PL cukru a rozdrobeného droždia v 100 ml vlažného mlieka.

2. Príprava cesta

múka hladká 500 gramov  maslo 150 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  citrónová kôra 1 čajová lyžička  soľ  cukor vanilkový 20 gramov

Cesto pripravíme zmiešaním múky, masla, citrónovej kôry, vanilkového cukru, zvyšku mlieka a kryštálového cukru. Pridáme žĺtka a štipku soli.

3. 

Cesto poriadne premiešame a vymiesime. Necháme kysnúť v teple cca 30 minút.

4. Tvoríme judáše

Cesto rozdelíme na 10 kúskov, z každého ušúľame valček a stočíme do vrkoča, špirály alebo zauzľujeme.

5. Pečieme

vajce slepačie 1 kus

Na plech položíme papier na pečenie, poukladáme naň judáše. Potrieme ich rozšľahaným vajcom. Niektoré môžeme posypať makom. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies