RECEPTY

Tvarohovo-višňové rezy

Tvarohovo-višňové rezy

Obľúbené Bolero rezy so sladučkým parížskym krémom, plné višní a tvarohu.

recept,fotorecept,Parížsky krém s čokoládou,višňový kompót,tvaroh jemný mäkký,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Parížsky krém s čokoládou recept-
cukor kryštálový50gramov
cukor práškový120gramov
cukor vanilkový20gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok1polievková lyžica
maslo-
múka hladká40gramov
múka polohrubá-
múka polohrubá40gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
soľ1štipka
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
višňový kompót680gramov
voda4polievkové lyžice
čokoláda 85%-
škrob kukuričný70gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

voda 4 polievkové lyžice  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 40 gramov  múka hladká 40 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

K žĺtkom vmiešame uvedené ingrediencie.

4. 

Pridáme sneh z bielkov...

5. 

kakao - prášok 1 polievková lyžica

...a kakao. Zľahka zamiešame.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do formy (25x25 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

8. 

višňový kompót 680 gramov  cukor kryštálový 50 gramov

Kompótované višne odkôstkujeme (350g) a spolu s časťou kompótovej šťavy (200ml) ich vložíme do hrnca. Prisypeme cukor a uvedieme do varu.

9. 

škrob kukuričný 70 gramov

Vo zvyšku šťavy rozmiešame kukuričný škrob a prilejeme k višniam. Varíme do zhustnutia.

10. 

Vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

11. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový 40 gramov  cukor vanilkový 20 gramov

Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

12. 

Tvaroh natrieme na korpus.

13. 

Na tvaroh natrieme pripravené višne a zákusok vložíme na polhodinu do chladničky.

14. 

Parížsky krém s čokoládou recept

Podľa uvedeného receptu si pripravíme krém. Na zákusok stačí krém z polovičnej dávky ingrediencií uvedených v recepte.

15. 

Krém natrieme na višne, uhladíme...

16. 

čokoláda 85%

...a posypeme strúhanou čokoládou.

17. 

Necháme stuhnúť v chlade a pokrájame na porcie. Zákusok sa lepšie krája dobre stuhnutý, avšak pred samotnou konzumáciou rezov je dobré, aby aspoň 20 minút postáli mimo chladu - krém je vtedy chutnejší.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies