svetvomne.sk

Tvarohovo čučoriedkový koláč

Tvarohový koláč s korpusom z lineckého cesta so sladkým tvarohom, ovocím a zapečeným snehom.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 230 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  cukor kryštálový 130 g  maslo 130 g  vajce slepačie 1 ks

Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajce a zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo. Vypracujeme hladké cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto rovnomerne vtlačíme do okrúhlej koláčovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou.

3. Príprava náplne

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 g  cukor vanilkový 1 ks  cukor kryštálový 70 g  škrob kukuričný 20 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g  vaječný žĺtok 3 ks

Mlieko, tvaroh, cukor, kukuričný škrob (Zlaty klas), žĺtky a kyslú smotanu dáme do mixéra a rozšľaháme na hladký krém.

Príprava náplne

4. 

Krém vylejeme na cesto.

5. 

Vložíme do rozohriatej rúry a pomaly pečieme asi 20 minút pokiaľ krém nestuhne a cesto nezačne tmavnúť.

6. Príprava snehu

vaječný bielok 3 ks  cukor kryštálový 4 PL  čučoriedkový kompót 200 g

Počas pečenia bielky s cukrom vyšľaháme dotuha. Scedíme čučoriedkový kompót a necháme odkvapkať.

Príprava snehu

7. 

Na takmer dopečený koláč rovnomerne rozsypeme čučoriedky.

8. 

Na čučoriedky opatrne rovnomerne nanesieme ušľahaný sneh a lyžičkou urobíme vlny.

9. 

Koláč dopečieme asi 8-10 minút, pokiaľ nezačne sneh hnednúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť