svetvomne.sk

Treska s holandskou omáčkou

Ľahké osviežujúce jedlo podávané s čerstvým špenátom na cesnaku.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava špenátu

olej olivový 1.5 PL  cesnak 2 s

V panvici si na oleji zľahka osmažíme na drobno nakrájaný cesnak.

Príprava špenátu

2. 

špenátové listy čerstvé 1 kg

Pridáme umyté listy čerstvého špenátu a ten za príležitostného premiešavania a otáčania tiež tepelne spracujeme.

3. 

Špenát pečením stratí väčšinu objemu a má príjme jemnú cesnakovú príchuť.

4. Holandská omáčka

maslo 125 g  vaječný žĺtok 3 ks  citrónová šťava ½ ks  soľ  korenie biele mleté

Nad parou si rozpustíme maslo. Prišľaháme vaječné žĺtka a citrónovú šťavu z polky citrónu. Odstavíme a dochutíme soľou a mletým bielym korením.

Holandská omáčka

5. Smaženie tresky

Aljašská treska 500 g  olej olivový 1 PL  soľ  korenie čierne mleté

Tresku si rozmrazíme a osušíme ju papierovou utierkou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pár minút opečieme na panvici z oboch strán.

Smaženie tresky

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť