svetvomne.sk

Tofu omáčka na špagety

Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa80gramov
olej olivový25mililitrov
zeler180gramov
mrkva180gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
tofu biele180gramov
paradajkový pretlak1liter
cesnak2strúčiky

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový 25 ml

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a osmažíme na oleji.

2. 

zeler 180 g  mrkva 180 g

Zeler a mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli.

3. 

soľ 1.5 ČL  chilli pikantná omáčka 1 ČL

Osolíme a 5 minút za občasného miešania orestujeme. Ochutíme čili omáčkou...

4. 

tofu biele 180 g

...a pridáme nahrubo nastrúhané tofu. Premiešame a 5 minút spolu varíme.

5. 

paradajkový pretlak 1 l  cesnak 2 strúčiky

Prilejeme pretlak, pridáme cukor 10 minút povaríme. Dochutíme prelisovaným cesnakom.

6. 

Omáčkou prelejeme porciu cestovín a podávame. Omáčku môžeme podávať aj s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť